Метро може знову подорожчати?


Керівництво КП "Київський метрополітен" не виключає можливості подорожчання у проїзду у підземці у зв'язку з підвищенням ціни на газ чи виникненням форс-мажорних обставин.

Про це під час брифінгу у понеділок заявив фіндиректор підземки Юрій Кошмак, відповідаючи на питання, наскільки довго проіснує тариф у 2 гривні, якщо його вже сьогодні називають необґрунтованим.

"Ми не знаємо, що трапиться через місяць, через два. Економіка є економіка, якщо через місяць якісь виникнуть форс-мажорні обставини - гривня закріпиться чи девальвує, що буде на ринку енергії - ми також не можемо не реагувати. Це ж підприємство. Дійсно прогнозуємо на місяць - два, але заявляти про якісь терміни було б несерйозно", - сказав він.

Водночас Кошмак додав, що до кінця року чергового підвищення вартості проїзду не планують.

"Ми думаємо, що до кінця року цього не трапиться. Але це ми так думаємо, а життя покаже", - сказав фіндиректор метро.

За його словами, на формування ціни на проїзд може вплинути і подорожчання газу.

"Давайте доживемо до 1 жовтня. Ми ще не знаємо, які в нас будуть тарифи на тепло. До цього року метрополітен щорічно сплачував за обігрів станцій, виробничих приміщень близько 17 мільйонів гривень, але ви всі знаєте, що різко виросли ціни на газ на тепло і ще нам невідомо, які будуть розцінки", - сказав Кошмак.

"Настане час - тоді будемо робити розрахунки, виходити з новими пропозиціями. Час покаже, наскільки довго збережеться цей тариф і рішення щодо проїзних. Поки ми не плануємо ніяких звернень щодо перегляду цього нового тарифу", - підсумував фіндиректор метро.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ