Попов: у Києві більше не буде незаконного будівництва


З приходом у столичну мерію нового керівництва жоден об'єкт не буде збудовано з порушенням будь-яких норм.

Про це на прес-конференцї у п'ятницю заявив перший заступник голови КМДА Олександр Попов, відповідаючи на питання щодо будівництва льодового стадіону на місці дитячого спортмайданчика на Дарниці.

"У Києві з того часу, як назначений новий архітектор міста і як почали працювати нові заступники КМДА, не буде збудовано з порушення технічних, санітарних, архітектурних та інших норм жодного об'єкту", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи зупинить місто будівництво, яке місцеві мешканці називають незаконним і проти якого протестують, Попов сказав:  

"Хочу задати вам питання: новий, сучасний об'єкт, де є можливість займатись льодовими видами спорту дітям, перш за все, - це погано чи добре? Ви бачили той майданчик? Якби ми будували там, наприклад, торговий центр чи розважальний? А так для дітей, для людей це робимо і маємо подібну ситуацію".

Він додав, що в місті зараз є декілька конфліктних обєктів, в які треба втручатися, що він і робить.

"Але є об'єкти, які, я розумію, що є права та сторона, яка прийняла рішення це робити. Тому що стосується даного питання, я вважаю, що є інтереси країни, є інтереси столиці. У нас буде проводитися чемпіонат Європ, у нас є певні зобов'язання щодо вирішення проблем у тому числі й будівництва об'єктів, які потрібно зробити. Ми повинні їх виконати", - сказав чиновник.

За його словами, рішення щодо будівництва льодового стадіону на Дарниці, може, й потребує допрацювання, "але воно для людей". 

Українська правда. Київ




powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ