З Київським зоопарком розбереться європейський експерт


Киїївська міська адміністрація запросила європейсього експерта для допомоги у подоланні проблем у столичному зоопарку.

Про це під час прес-конференції у п'ятницю заявив перший заступник голови КМДА Олександр Попов, відповідаючи на питання щодо чергової смерті у звіринцю.

"Ми запросили і очікуємо 9 вересня приїзду європейського експерта, який пропрацювавши декілька днів, скаже, зі своїм фаховим поглядом, з врахуванням досвіду, який є сьогодні в європейських країнах про експлуатацію й утримання таких обєктів, дасть нам поради, що робити далі", - сказав чиновник.

Він нагадав, що перевірки 5 наукових і профільних інститутів, які розглядали проблему смертей тварин у зоопарку, якихось "дуже серйозних зауважень, які б говорили про те, що причиною стали саме дії конкретних посадовизх осіб чи фахівців", не знайшли.  

"Я вчора, спілкуючись з директором зоопарку ввечері, прийняв рішення про те, щоб особисто переговорити з кожним керівником цих груп, які працювали в зоопарку. На наступному тижні обовязково зустрінуся з колективом. Тому що, на мою думку, там є проблеми, які місто повинно вирішувати і ми повинні визнати те, що ми запустили це питання не тільки в цьому році, а й раніше", - сказав Попов.

Він додав, що хотів би підійти до вирішення цієї проблеми "компплексно: і кадрово, і фінансово, й оргнанізаційно".

"По-іншому питання подальшого існування і розвитку Київського зоопарку буде не можливим", - підсумував політик.

Українська правда. Київ


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ