Депутат фракції БЮТ: "Ніхто не намагався нікого міняти"


Депутат Київради від БЮТ Олександр Толубицький спростовує інформацію про своє виключення з фракції й спробу змінити її голову.

Про це він заявив "Українській правді. Київ", коментуючи заяву соратника, голови київської міської організації партії "Батьківщина" Анатолія Семиноги. 

"По-перше, Семинога сам собі суперечить, що три людини більшістю намагаються захопити владу у фракції", - зазначив Толубицький.

"По-друге, щоб виключити з фракції депутата, треба, щоб проголосувало більше половини фракції. У фракції в нас 32 особи, у Семиноги максимум могло проголосувати 10-12 (людей)", - заявив він.

"А по-третє, щоб говорити, що він виключив із фракції когось - хоч показав би протокол засідання фракції, або зборів якихось, або ще чого-небудь. Нічого такого немає. А тим більше, виключати депутатів без їхньої присутності - ну, навіть у фракції БЮТ і то, певно, не прийнято", - додав Толубицький.

Він спростував, що з його й двох його соратників сторони була спроба змінити керівника фракції БЮТ у Київраді. За словами депутата, це "свідома брехня".

"Ніхто не намагався нікого міняти. Було голосування, що не сподобалося пану Семинозі, всього-на-всього", - сказав він, уточнивши, що це голосування стосувалося райрад у Києві.

Рішення з цього питання, зазначив Толубицький, підтримали "16 депутатів із блоку Тимошенко", але Семинога вирішив виключити із фракції лише трьох. При цьому всього на зборах, за його словами, були присутні 24 депутати (з 32-х).   

"Не було в нього більшості. Хоча б тому, що 16 осіб голосувало на підтримку цього питання й всі 16-ть точно так само, як і я, могли бути виключені - тому навряд, щоб його хоч хтось підтримував. Але не було навіть засідання фракції, а президія фракції не має права виключати депутатів із фракції", - сказав Толубицький.   

Чому Семинога "так вибірково ставиться до депутатів" і "як він своїм рішенням може" виключати депутатів із фракції він запропонував запитувати в самого Семиноги.

На запитання, що він збирається робити далі, Толубицький відповів:

"Я хочу подивитися в очі Семинозі - а потім, можливо, тоді поміняти керівництво фракції. Якщо він так буде наполягати на цьому. Поки один він наполягає на цьому - що треба міняти керівництво фракції. Більше я не чув ні від кого... Виходить, одному Семинозі цікаво змінити керівництво фракції".

Раніше у п'ятницю Семинога завив, що "група депутатів, які з корисливих мотивів перейшли на сторону Партії регіонів, намагаються незаконним чином змінити керівництво фракції".

Він повідомив, що вранці 3 вересня "з фракції вже були виключені троє депутатів, які голосували за позбавлення киян фундаментально права обирати собі владу на рівні районів" - Олег Петькун, Олександр Толубицький і Анатолій Шевченко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ