Виборча кампанія для Києва почнеться вчасно - голова ЦВК


Вибори в районні ради столиці почнуться 11 вересня, незважаючи на наміри Київради ліквідувати їх.

Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал журналістам у п'ятницю в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ви ж чули, що ми оголосили (початок виборчої кампанії). На даний момент такої проблеми (з ліквідацією райрад у Києві) не існує", - заявив він.

При цьому Шаповал відмовився коментувати припущення про те, що буде з виборчим процесом у випадку ліквідації райрад у Києві.

"Ви розумієте, якщо таке рішення буде прийнято, будемо й коментувати. Я ж не прогнозист. Коментарі подібних питань - справа політиків. Я, як людина з певним досвідом, не хотів би коментувати (цю тему) як політик", - сказав він.

Як відомо, Київрада 2 серпня проголосувала за спрямування до Верховної Ради звернення з проханням внести зміни до закону "Про столицю України - місто-герой Київ" щодо створення (не створення) районних рад у містах із районним розподілом.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що парламент не встигне ухвалити відповідні зміни до закону до початку виборчої кампанії.

"А коли стартує виборча кампанія, і потім по суті справи скасувати вибори в районні ради - це буде виглядати явно антидемократично й буде використовуватися як привід для чергових політичних збурень", - зазначив спікер.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ