Попов досі вірить, що "Київміськбуд" належить місту


Перший заступник голови КМДА переконаний, що ХК "Київміськбуд" є власністю міської громади Києва.

Про це він заявив під час прес-конференції в п'ятницю, відповідаючи на питання, чи буде повернуто місту проданий "Київміськбуд".

"Що повертати? "Київміськбуд" є власністю Києва. Це моє принципова позиція. Той, хто вважає, що це не власність територіальної громади - нехай з нами сперечається. Повертати? - Він і так належить громаді. Ті юристи, з якими я спілкувався, мене підтримують. Тому це питання більше до тих, хто вважає, що він це привласнив. Якщо у них є аргументи нехай їх висловлюють", - сказав Попов.

На зауваження, що нині стало відомо, що компанію продали ще в липні за 114 мільйонів, чиновник сказав: "Я не хочу зараз  підводити правово-юридичну основу -  для цього ми проведемо 5 жовтня збори акціонерів і тоді розставимо всі точки над і".

На запитання, чи має влада напрацьований механізм повернення, Попов відповів: "Ми не повертаємо - у нас є наше київське. Я вас прошу, щоб ви саме так розуміли це питання. Якби це було не так -  я б ніколи не розпочав цю роботу".

"Ви розумієте, що це питання непросте, якщо я вам зараз розкажу всі деталі дій, які треба зробити КМДА, може, разом з правоохоронними органами - на який результат ми з вами вийдемо? Тому дозвольте я обмежуся тою інформацією, яку я вважаю за потрібне зараз до вас донести", - сказав чиновник.

Він додав, що ініціатива влади щодо повернення комунальних підприємств у власність громади "буде стосуватись і вона вже заявлена стосовно інших підприємств, які належать до комунальної власності і де є спірні питання".

Зокрема, Попов наголосив, що "ті пакети акцій (Київводоканалу, Київгазу та Київенерго), які були півтора - два роки назад у Києва, вони в нас залишаються".

Українська правда. Київ

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ