Київ запасається продовольством


Столична влада творила тримісячний регіональний запас продовольчого зерна, круп та обіцяє завезти до Києва 220 тисяч тонн плодоовочевої продукції.

Такі заходи вживаються для стримування росту цін на хліб та продукти харчування, пише муніципальна газета "Хрещатик".

Завезуть до Києва і "дефіцитну" гречку.

"Наразі запасів крупи гречаної достатньо для потреб населення. Коли до реалізації надійде партія з нового врожаю, це дасть змогу знизити ціну на продукцію", - сказав виконувач обов'язків начальника Головного управління з питань торгівлі та побуту КМДА Василь Щербенко.

Водночас начальник аналітичної служби "АПК-Інформ" Родіон Рибчинський зазначив, що ціни на зерно в світі швидко зростають, і селяни не везуть зерно на елеватори, а притримують на току.

"Із зібраних 17 мільйонів тонн урожаю пшениці на елеваторах немає й половини. Продовольча пшениця у серпні коштувала 1600-1650 гривень за тонну, а зазвичай у той час -  не більше ніж 1000 гривень. Це означає, що є підстави говорити про подорожчання хліба", - сказав він.


Щодо картоплі, яку ще називають другим хлібом, то підстав для значного підвищення цін на овоч не бачать, заявив міністр агрополітики Микола Присяжнюк.

"Звісно, за прогнозами, з огляду на складні погодні умови ми скоротили на 5 відсотків плани на врожай, але загрози споживанню та забезпеченню картоплею немає",- сказав він.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ