Вибори не за горами – київські школярі отримали Тигрюлю


У деяких київських школах дітям роздають щоденники з Тигрюльою. Зокрема, на обкладинці щоденника зображений тигреня, і написано "Тигрюля! Давай-Давай!", пише "Сегодня".

Також є інформація про те, що в деяких районах столиці в поштові скриньки були покладені щоденники, на обкладинках яких зображена Юлія Тимошенко на мотоциклі.

За словами голови Комітету виборців України Олександра Черненка, в Україні немає прямої заборони впливати на дітей і їхніх батьків за допомогою такої друкованої продукції. Мовляв, заборонена агітація в держустановах, у тому числі в школах і дитсадках, також заборонене використання для агітації дітей. 

Фото "Сегодня" 
"Але, отут потрібно дивитися закони. Формально букварі й щоденники від політиків не є агітацією, оскільки немає виборчої кампанії. І отут дуже важко підкопатися", - сказав Черненко, додавши, що він особисто негативно ставиться до такого виду подарунків.

У той же час експерт вважає, що такого роду подарунки можуть розцінюватися як підкуп виборців.

Як відомо, дарувати в школах щоденники, букварі й зошити з фото політика або символікою політсили - не новація.

Школярі неодноразово отримували такі подарунки від БЮТ, КПУ (букварі від Петра Симоненка в 2009 році), Леоніда Черновецького та інших.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ