"Молоду команду" Черновецького здає СБУ чиновниця мерії?



Фото news.allcrimea.net
У мерії продовжуються затримання, і відкриваються нові справи -  так, СБУ порушила 4 кримінальні справи проти 8 посадових осіб мерії.

Нині четверо посадовців знаходяться на підписці про невиїзд, ще двоє затримані, пише "Сегодня" з посиланням на прес-секретаря управління СБУ в Києві Оксану Лелюк.

"Поки йде слідство, ми не можемо назвати імена чиновників. Усе, що ми можемо сказати офіційно, мова йде й про порушення в земельній сфері", - сказала вона.

Як відомо, раніше заступник голови КМДА Олександр Мазурчак заявляв, що в мерії готується перелік ділянок, які можуть бути повернуті територіальній громаді Києва, і вже готовий список з 100 адрес.

Однак, інший заступник голови КМДА Руслан Крамаренко у середу повідомив, що перелік поки не готовий.

"Говорити про повернення місту ділянок рано. Можу сказати, що зараз накладено арешт на 2700 земельних ділянок", - сказав він.

За інформацією джерела видання в правоохоронних органах, на підписці про невиїзд перебувають нібито Олесь Довгий, а також екс-заступники мера Денис Басс і Олександр Луцький та начальник Головного управління комунальної власності Анатолій Чуб.

Але всі вони не підтверджують інформацію про порушення кримінальних справ і підписки про невиїзд.

Співрозмовник газети в Київземі повідомив, що виїмка документів у Київраді стосувалася району Жулян, де через будівництво дороги потрібно було вирішити питання з власниками землі.

Мовляв, наразі СБУ допитує всіх, хто працював у Київземі, а начальник управління  Київради з питань землекористування й містобудування Світлана Макєєва зараз ходить у СБУ, як на роботу й нібито здає більших начальників.

Видання відзначає, що наразі також нібито порушена кримінальна справа відносно помічника Довгого Зінаїди Баєцької, також у СБУ чекають голову земельної комісії Київради Олексія Євлаха.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ