Жертв церкви Аделаджі виселяють з будинків?


Киянку, яка під впливом активістів "Посольства Божого" взяла кредит в банку у 100 тисяч доларів, разом з донькою виселяють з будинку.

За інформацією "Сегодня", Алла Фролова брала в банку кредит під заставу житла, але віддати борг не змогла.

Жінка розповіла, що кілька років тому, будучи парафіянкою "Посольства Божого", піддалася умовлянням  і віддала майже 100 тисяч доларів, взятих у банку, активістці церкви Жанні К, яка обіцяла шалені відсотки.

Нині Жанна К. заарештована, справа у суді, а банк вимагає гроші назад - він звернувся з позовом до суду і виграв справу. Тепер суд постановив відібрати у Фролової приватний будинок, продати його, а решту майна і виручені гроші віддати банку.

За словами постраждалої, працівники виконавчої служби разом з представником банку кілька тижнів тому прибули до їхнього дому виконувати рішення суду.

"Виконавці зламали двері, змінили замок на свій, речі поскладали в ящики і описали їх", - розповіла господиня, якої на той момент не було вдома.

Адвокати постраждалих інвесторів кажуть, що це тільки початок воєн з банками, адже парафіян, які набрали кредитів під заставу нерухомості, - сотні.

Як відомо, наразі порушено дві кримінальні справи, пов'язані з "Посольством Божим". В одній (об'єднана справа "Кінгз Кепітал" і НП "Грант") обвинувачуваним проходить пастор церкви Сандей Аделаджа.

У липні йому інкримінували, крім ст. 190 (шахрайство), ще й ст. 255 (створення злочинного угрупування).

Майно пастора наразі арештоване. Його дружина Босе Аделаджа проходить по справах свідком.

Друга справа вже в суді, там обвинувачуються Жанна К. і Павло К., Алеладжа виступає свідком.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ