Регіонали знищать київські райради у вересні?


Партія регіонів оголосила про готовність до початку виборчої кампанії 11 вересня внести зміни до закону про столицю, що припускають ліквідацію райрад у Києві.

Відповідний законопроект у вівторок зареєстрував у Верховній раді нардеп від НУ-НС Анатолій Матвієнко, повідомляє "Комерсант".

Прийняття виправлень означає скасування чергових виборів депутатів місцевих рад у столиці.

"Олександр Попов (перший заступник голови КМДА, член Партії регіонів) виявив ініціативу (про ліквідацію райрад у Києві), і я її підтримую. Логіка мого законопроекту така: повернути Києву право визначатися з необхідністю створення райрад самостійно, як це вже зробили Львів, Харків, Одеса, Вінниця, Маріуполь", - сказав Матвієнко.

Як відомо, у серпні з ініціативи Попова 65 депутатів Київради зробили перший крок до скасування райрад, звернувшись у Верховну раду із проханням внести в закон про столицю відповідні зміни.

За задумом Матвієнко, якщо протягом двох тижнів після набрання чинності виправлень до закону рішення про створення райрад не буде прийнято, то існуючі райради ліквідуються, а повноваження депутатів припиняються.

"Компроміс, на який я пішов, не дуже демократичний, і мені не дуже подобається, але я вважаю, що іншого виходу немає", - заявив він.

У коаліції кажуть, що такий проект підтримають.

"Я не думаю, що ми будемо голосувати за нього 7 вересня, але до 11 вересня це питання бажано розглянути", - сказав заступник голови фракції Партії регіонів Володимир Рибалка.

Варто відзначити, що спікер Володимир Литвин стверджував, що до 31 жовтня це питання в Раді розглядатися не буде.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ