Тварини в зоопарку мруть від прекрасного життя?



Фото Фокуса
У Київському зоопарку не виявлено порушень - ні в поводженні з тваринами, ні в стані приміщень, де вони утримуються, ні в якості кормів, якими їх годують.

Такими є результат прокурорської перевірки звіринцю, пише "Сегодня".

"Ми разом з Головним управлінням ветеринарної медицини Києва й Інститутом зоології з'ясовували умови утримання тварин, стан приміщень, де розміщуються тварини, якість кормів і раціону - усе в порядку, ніяких претензій", - розповіла прес-секретар прокуратури Мирослава Мушка.

Дивним ревізорам видалося лише те, що система відеоспостереження у вольєрах є, але не працює.

Тим часом як головне питання - через що гинули тварини - досі залишається відкритим.

Прокуратура не виявила нічого підозрілого в зоопарку, а в РУВС Шевченківського району не бачать причин порушувати справу із приводу отруєнь тварин, відзначає видання.  

Днями також повинні з'явитися результати перевірки, яку проводило Міністерство природи.

Однак, за словами заступника голови "Всеукраїнської екологічної ліги", члена комісії Тетяни Тимочко, очікувати скандалу не варто.

"Днями міністр підпише документ, у ньому все досить позитивно. Але я, наприклад, вважаю, що в смерті тварин винне керівництво звіринцю. Особисто буду просити міністра не підписувати цей документ, а ще раз все добре перевірити", - сказала вона.

Поставити крапку в історії з зоопарком повинна Київрада, але депутати сковані тим, що результати перевірок приходять дуже повільно. Так, за словами Олександра Бригинця, тільки зараз деякі документи починають приходити, але висновку потрібна повна картина.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ