Влада обіцяє завалити киян гречкою


Київська міська влада вживає необхідних заходів щодо нормалізації ситуації із забезпечення населення Києва гречаною крупою.

Про це під час наради у вівторок заявив заступник голови КМДА Віктор Сівець, повідомляє прес-служби мерії.

"Гречана крупа в Києві є і буде в постійному продажу як в стаціонарних торгових мережах, так і на ярмарках з реалізації сільгосппродукції", - сказав він.

Сівець додав, що надалі по місту буде проводитися удвічі більше сільськогосподарських ярмарків, де продаватиметься "і гречана крупа".

Учасники наради дійшли висновку, що проблема нестачі гречаної крупи викликана штучно. Мовляв, вона виникла внаслідок зміни урожайних сезонів - коли старі запаси гречки майже вичерпались, а нові тільки починають надходити.

"Цим скористались окремі недобросовісні підприємці, які за допомогою засобів масової інформації викликали штучний ажіотаж на гречану крупу, заробляючи таким чином додаткові кошти", йдеться в повідомленні мерії.

"Хоч гречана крупа і не належить до харчових продуктів, ціни на які регулюються державою, переконаний, що високою ціна на гречку не буде. Урожай гречки цього року такий самий по об'ємах, як і минулорічний, просто ще не весь зібраний", - запевнив перший заступник начальника Головного управління з питань торгівлі та побуту Василь Щербенко.

Українська правда. Київ

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ