Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c7d151a984da/
Українська правда
Київ

Прокуратура Київщини обіцяє захисти ліс під Коцюбинським

31.08.2010  17:43

Прокуратура Київської області візьме участь у справі щодо захисту лісу під селищем Коцюбинським.

Київський апеляційний адмінсуд 2 вересня розгляне справу за позовом прокурора Ірпеня щодо скасування рішень Коцюбинської селищради, якими незаконно розширили межі селища та роздали лісові землі київської громади мешканцям дніпропетровської області та місцевим депутатам.

Суд першої інстанції прокурор Ірпеня програв, оскільки не подав до місцевого суду докази лісогосподарського призначення розданих земель, повідомляє СТБ.

Телеканал відправив запит на Святошинське лісопаркове господарство й отримав пакет документів, які підтверджують, що землевласником спірних земель є громада Києва, а землекористувачем Святошинське ЛПГ з 1956 року.

Ці документи журналісти телеканалу відправили до Генпрокуратури та прокуратури Ірпеня.

У відповіді на запит йшлося, що "Генеральною прокуратурою України доручено прокурору Київської області забезпечити участь у розгляді згаданої справи судом апеляційної інстанції, урахувавши при цьому доводи, викладені у журналістському запиті".

У прокуратурі області підтвердили, що на судовому засіданні 2 вересня буде їхній представник.

"Усе в нас є. Я думаю, проблем не буде з доказовою базою. Суд прийме законне рішення. Прокуратура захищатиме ліс в інтересах держави. Там буде наш найкращий кваліфікований представник", - заявив начальник відділу представництва інтересів громадян і держави в судах Олег Кетов.

Поки питання вирішується в судах, мешканці Коцюбинського, Києва, Ірпеня, Бучі продовжують збір підписів, щоб надати лісу високий природоохоронний статус Національного парку.

"Щоб жодна місцева влада не змогла в майбутньому роздавати в приватну власність рекреаційний ресурс України", - наголошують активісти.
© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.