Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c77ba596f56a/
Українська правда
Київ

МЗС "заспокоїв", що знесе тільки частину Пейзажки

27.08.2010  17:15

 

Улюблений киянами "зоологічний" сквер на Пейзажній алеї не знесуть.

Про це розповіли в Міністерстві закордонних справ, повідомляє Газета по киевски з посиланням на Сегодня.

Нагадаємо, раніше громадські організації заявляли, що через будівництво 7-поверхового будинку для працівників МЗС на розі Пейзажної і Десятинного провулка може цілком зникнути сквер з котами і посмішками дітей.

"Зносити парк ніхто не збирається. Ми будемо шукати компроміс з усіма учасниками конфлікту, у тому числі і з власниками гаражів, що знаходяться за сквером, і тільки після цього починати будівництво", - сказав посол з особливих доручень Юрій Дорошенко.

За його словами, ще в 2004 році, коли міністерство одержало держакт на ділянку під будівництво будинку, проблему з гаражами місцевих жителів вирішили.

"Там розташовувалися 22 гаражі. Частина з них одержали компенсації, а інші, хто не надав документів на будівлю і не був згодний із сумою компенсації (МЗС пропонував $25-50 тисяч ), були знесені за рішенням суду", - говорить Дорошенко. Але на місці старих гаражів з'явилися нові.

"Зараз там біля восьми нових капітальних будівель, зведених без нашого відома на нашій території. Ми подали в суд для рішення цього питання", - сказав Дорошенко.

Але захисники скверу на Пейзажці, цивільна ініціатива "Захистимо старий Київ", стоїть на своєму.

"Існуючі гаражі - основа скверу як фізична, так і юридична. На гаражах буквально "висить" стінка з котом-стоногою, а юридично сквер - це територія гаражів. Та й у будівлю 7-поверхового будинку без зносу парку складно повірити - вона там просто не поміститься", - вважає активіст ініціативи Ігор Луценко.

У МЗС пояснюють: "Щоб умістити будинок, знести доведеться лише малу частину парку, від цього він не постраждає", - вважає Дорошенко.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.