Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c77918131a74/
Українська правда
Київ

КМДА заперечує, що забудує токсичну зону

27.08.2010  13:20

Інформація про забудову території хімічного заводу ВАТ "Радикал" не відповідає дійсності

Про це заявили в прес-службі КМДА.

"Інформація про те, що міська влада здійснює будівництво житлових будинків на забрудненій території хімічного заводу ВАТ "Радикал" є помилковою та не відповідає дійсності ", - повідомив начальник Головного управління житлового забезпечення КМДА Михайло Голиця під час зустрічі з журналістами на території житлового масиву "Соцмістечко".

За його словами, територія заводу "Радикал", знаходиться від кварталу житлової забудови на відстані 1,5 кілометра.

Голиця також зазначив, що цільове призначення земельних ділянок мікрорайону, обмеженого вулицями Попудренка, Мініна, Червоноткацькою та Червоногвардійською - "капітальне житлове будівництво та відбудовування житлових будинків" - було визначене іще з 40-х років минулого століття.

Відтак, оскільки житлові будинки зазначеного мікрорайону будувались в 40 - 60-х роках ХХ століття, а капітальний ремонт в них не проводився з моменту будівництва, Київською міською державною адміністрацією було підписане розпорядження (від 24.05.2004 р. № 850) щодо реконструкції та забудови мікрорайону.

Він також звернув увагу на висновок Київської міської санепідемстанції (від 18.02.2008 р. №479) щодо відведення земельної ділянки під забудову, відповідно до якого "земельна ділянка знаходиться за межами санітарно-захисної зони ВАТ "Радикал" та "протягом останніх ста років земельна ділянка відноситься до кварталу житлово-громадської забудови, який підлягає реконструкції".

За інформацією Головного управління житлового забезпечення КМДА, всього у житловому масиві  "Соцмістечко" налічується 224 будинки та гуртожитки, переважно 2-х, 3-х, 5-ти, 9-ти та 16 поверхів, що належать різним відомствам: ЖРЕО №№ 401, 402, ЖКВ "Хімволокно", ЖКВ ЗАТ "Дарна", ЖКВ "Радикал", ЖКВ "Вулкан", "Житлосервіс", "Будінвестсервіс".

На території кварталу, який підлягає реконструкції, розташовувались 37 житлових будинків. На сьогодні відселено 417 сімей, для чого виділено 30 039,05 кв. м загальної площі.

Повністю відселені мешканці 11 житлових будинків, 10 з яких знесені. В даний час завершується відселення мешканців ще 13 будинків.

Раніше ЗМІ повідомили, що Київрада виділила для будівництва житла земельну ділянку на перетині вулиць Червоноткацької і Миколи Лебедєва, на якому колись знаходився хімічний завод "Радикал".

За твердженням незалежних екологів, за рівнем токсичності цей наділ можна порівняти лише з епіцентром Чорнобильської зони. Чиновники ж парирують тим, що одержали всі дозволи для зведення тут висоток

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.