Київські ради здали не 8, а 16 бютівців?


16 депутатів фракції БЮТ, а не 8, як повідомлялось раніше, підтримали звернення Київради до ВР з проханням дозволити ліквідувати районні ради/

про це повідомляє ProUa з посиланням на "Газету по-київськи".

Як пише видання, саме стільки зелених вогників запалилося на табло на місцях, які займає БЮТ, під час голосування з питання про ліквідацію райрад, у той час як фракція налічує 32 депутатів.

Один з депутатів, якого не називає видання, повідомив імена «бютівців», які нібито були присутні на сесії і могли проголосувати самостійно. Таких він налічив 13 чоловік. За його словами, він таки бачив поіменні списки голосування, і ці прізвища там були присутні.

Так, за ліквідацію райрад проголосували, за не уточненими даними, Семен Борисенко, Віктор Тищенко, Олександр Незнал, Анатолій Шевченко, Дмитро Олійник, Роман Штейнас, Олександр Голубицький, Олексій Давиденко, Денис Москаль, Василь Сенчук, Сергій Козирев, Борис і Володимир Дроботи, а також відсутні на сесії Юрій Дмитрук, Юрій Береговий, Олег Петькун.

Разом з тим, Юрій Береговий телефоном заявив: "Я в Борисполі, проходжу митний контроль. На сесії мене не було, але моя картка була у фракції. Чому вона голосувала, сказати не можу".

А ось Семен Борисенко, який теж потрапив в неуточнений список тих, що голосували, не став відмовлятися, що голосував за звернення до ВР і навіть підтвердив голосування 16 "бютівців".

"Я не відмовляюся, що голосував. Я вважаю, що повинна бути чітка вертикаль влади. І чому ви говорите, що моя позиція не співпадає з позицією фракції? Я як заступник голови фракції заявляю: на засіданні президії за два дні до сесії я особисто вніс пропозицію зібратися за пару годин до сесії і ухвалити рішення", - заявив він.

"За нього проголосували всі присутні, але в день сесії президія не зібралася. Тому 16 чоловік з фракції прийшли на сесію і ухвалили рішення голосувати", - сказав Борисенко.

Нагадаємо, БЮТ у Київраді вирішив виключити з фракції тих депутатів, які проголосували за звернення до Ради про ліквідацію райрад.

25 серпня Київрада вирішила звернутися до Ради з проханням надати їй право ліквідувати райради в столиці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ