"Київенерго" клянчить гроші, бо кияни не платять і половини


 

"Київенерго", що експлуатує столичний енергокомплекс, потребує державної підтримки для реалізації програми модернізації до проведення в Україні Євро-2012.

Про це заявив глава правління компанії Едуард Соколовський на прес-конференції в Києві в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, програма передбачає будівництво і модернізацію 10 об'єктів на загальну суму 1 млрд 857 млн грн.

"У компанії недостатньо коштів, щоб самостійно профінансувати всю цю програму", - констатував глава правління.

За словами Соколовського, у даний час розглядається ряд механізмів фінансування інвестпрограми, зокрема, за рахунок перехресного субсидування або залучення кредитів під державні гарантії.

"Потрібно пам'ятати, що тарифи, по яких платить населення, складають менш половини реальної вартості послуг, і підвищення тарифів - це те, до чого йдемо. У той же час залучення кредитів дозволить зменшити навантаження", - сказав Соколовський.

Програма модернізації "Київенерго" передбачає будівництво підстанцій "Університетська", реконструкцію підстанції "Московська", повітряних кабельних ліній, а також ряду інших об'єктів.

Спочатку перелік об'єктів, що підлягають модернізації, і будівництва включав 19 позицій, пізніше він був скорочений до 10.

Раніше Соколовський заявив, що "Київенерго" не встигне реалізувати програму модернізації до Євро-2012 у випадку відводу земельних ділянок під нові об'єкти пізніше вересня поточного року.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ