Попова і Кº викличуть "на килим" до депутатів


Бюджетна комісія Київради має намір викликати на своє засідання керівників КМДА для з'ясування їхнього бачення реформ у столиці.

Про це в інтерв'ю "Фактам" заявив голова бюджетної комісії Київради Роман Ярошенко.

"Як голова бюджетної комісії я точно знаю: бюджет серйозно недовиконують, джерел надходжень немає. Ситуація ускладнюється, тому новий витік проблем неминучий", - сказав він.

"І саме тому ми плануємо провести засідання бюджетної комісії Київради, викликати на нього нових представників владної команди міста і запросити ЗМІ", - додав Ярошенка.

За його словами, на засіданні прозвучать "неприємні запитання": про те, які реформи чекають ЖКГ, за рахунок яких ресурсів буде забезпечено підтримання тарифів на максимально низькому рівні, як це було до цього часу тощо.

"Ми налаштовані на те, щоб отримати максимально чіткі відповіді і нарешті побачити план заходів з наповнення київського бюджету", - сказав Ярошенко.

Він наголосив, що задекларований владою намір взяти двохмільярдний кредит має бути узгоджений з Київрадою.

"Задекларований намір взяти двохмільярдний кредит. Декларація є, а плану погашення боргу немає. Не кажучи вже про те, що рішення такого масштабу не можуть прийматися одноосібно. Це компетенція Київради - тобто депутатів, за яких на виборах проголосували кияни і яким вони доручили захист своїх інтересів", - сказав Ярошенко.

Він також зазначив, що влада не повинна робити "нереальних провокаційних заяв" щодо можливості реприватизації деяких об'єктів.

На питання, чи є у Києва шанс покращити свій інвестиційний рейтинг, Ярошенко відповів:

"Я б не хотів виглядати песимістом і робити похмурі прогнози. Хотілося б, щоб рейтинг був вищий, а прогноз позитивним. Але поки що передумов для цього немає".

"Дивно, що досить високопоставлені київські чиновники не розуміють, чим загрожують їхні заяви. Адже сьогодні інвестори реально стурбовані, і це є серйозною загрозою інвестиційному іміджу Києва", - додав він.

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ