Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c6e694b4880e/
Українська правда
Київ

Прокуратура забрала у міліції справу про пожежу на Нивках

20.08.2010  14:38

Прокуратура Святошинського району порушила кримінальну справу у зв'язку з загорянням і пожежею на складах біля станції метро "Нивки".

Про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна повідомив прокурор Києва Юрій Ударцов.

За його словами, справу порушено за ч.2 ст. 272 Кримінального кодексу - порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

"За моїм дорученням прокуратура району витребувала міліцейську кримінальну справу, порушену за фактом порушення правил пожежної безпеки, і об'єднала в одне провадження. Тобто, займатися розслідуванням буде прокуратура", - сказав Ударцов.

За його словами, розслідування тільки почалося і зараз не можна говорити однозначно про причини займання.

"Було проведено огляд місця події, зібрані документи для встановлення суми збитків, заподіяних пожежею. Так, ТОВ "Ельдорадо" підрахувало орієнтовну суму збитків - понад 110 млн грн. Ця цифра надалі буде коригуватися на підставі документів інвентаризації. Саме приміщення складу, що згорів, оцінюється в суму більше 5 млн грн.", - сказав Ударцов.

За його словами, у рамках розслідування справи допитуються люди, які проводили ремонтні роботи на даху, інші свідки події, вивчаються матеріали відеоспостереження.

"Більше того, ми направили запит до районного управління МНС про надання документів, що стосуються стану дотримання пожежної безпеки та проведення відповідних перевірок", - сказав Ударцов.

"Необхідно також з'ясувати, чи узгоджувалися проведення ремонтних робіт на даху будівлі, чи був на це дозвіл", - додав він.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.