Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c6e59c0a6d53/
Українська правда
Київ

Прокуратура знайшла міліціонерів, які прикривали торгівлю наркотиками

20.08.2010  13:32

Прокуратура Києва виявила низку фактів зловживань з боку працівників міліції у сфері незаконного обігу наркотиків.

Про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна заявив прокурор Києва Юрій Ударцов.

"Так, зокрема прокуратурою Голосіївського району порушено справу відносно двох міліціонерів відділу карного розшуку Голосіївського райуправління міліції. Правоохоронці виявили у громадянина Туреччини амфетамін, але за 10 тисяч гривень і $500 погодилися не реєструвати цей злочин", - сказав він.

Також, за його словами, дільничний Києво-Святошинського райвідділу міліції, який зберігав наркотичні засоби і сам їх вживав, "вже знайомиться з матеріалами кримінальної справи стосовно нього самого".

"У цьому ж районі міліціонери сфальсифікували протокол допиту свідка у кримінальній справі про збут наркотиків. Вони також дадуть відповідь перед законом", - заявив Ударцов.

Крім того, за його словами, завершено досудове слідство за обвинуваченням заступника начальника одного з міських райвідділів міліції Київської області та начальника сектора з боротьби з незаконним обігом наркотиків цього ж міськвідділу у збуті ацетильованого опію.

"У збуті наркотиків, серед яких і героїн, звинувачується і начальник територіального відділення міліції одного з районів Києва", - сказав прокурор.

Він також розповів, що правоохоронні органи виявили 4 факти збуту наркотиків через інтернет.

"Приміром, минулого тижня затримано громадянина Росії, який намагався реалізувати 2 кг тетрагідроканнабінола через сайт goaspirіt.odessa.ua. Щодо росіянина порушено кримінальну справу, він зараз перебуває під вартою", - сказав Ударцов.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.