Прокурор Києва скаржиться на журналістів і депутатів, які псують імідж міліції


Прокурор Києва Юрій Ударцов вважає, що деякі ЗМІ і депутати навмисне погіршують імідж правоохоронних органів.

Про це він сказав в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, коментуючи випадок самогубства юнака в Святошинському райуправлінні.

"На жаль, останнім часом стало тенденцією піддавати сумніву будь-які дії міліції. До створення негативного іміджу часто залучаються засоби масової інформації і навіть народні депутати", - заявив Ударцов.

Він навів приклад, коли днями два народних депутати "намагалися увійти в ізолятор тимчасового утримання для того, щоб оглянути затриманого за підозрою в скоєнні злочину".

"Вони мотивували свої дії тим, що цей чоловік був затриманий співробітниками саме Шевченківського райуправління внутрішніх справ", - сказав Ударцов.

"З приводу інциденту в Святошинському райуправлінні скажу, що в даному випадку дійсно мало місце самогубство. Але міліціонери повинні відповісти за те, що при особистому огляді затриманого вони не вилучили шнурок, на якому той згодом повісився", - додав прокурор.

Водночас він визнав, що бувають випадки, коли працівники органів внутрішніх справ чинять протиправні дії.

"Повірте, кожному такого випадку і прокуратурою, і керівництвом міліції дається принципова оцінка. Але не варто забувати, що в більшості своїй співробітники міліції сумлінно виконують покладені на них обов'язки, не дивлячись на труднощі, розкривають безліч злочинів", - додав Ударцов.

Українська правда. Київ




powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ