БЮТ: Попов не має права брати кредити без згоди Київради


 Київміськдержадміністрація не має права брати будь-які кредити без рішення депутатського корпусу Київради.

Про це заявив депутат фракції БЮТ у Київраді Сергій Мельник, повідомляє прес-служба фракції БЮТ.

За його словами, перш, ніж брати для Києва позику у комерційних банків, в.о. голови КМДА Олександр Попов "мусить врахувати дві речі".

"По-перше, згідно зі ст. 74 Бюджетного кодексу, видатки місцевого бюджету на обслуговування боргу не можуть перевищувати 10 відсотків видатків загального фонду місцевого бюджету", - сказав Мельник.

Депутат нагадав, що на сьогоднішній день сукупний борг столиці вже становить близько 8 мільярдів гривень, а до кінця року складе усі 11,5 мільярдів.

"По-друге, Попов не має права брати будь-які кредити без рішення депутатського корпусу Київради. В той же час усі спроби БЮТ скликати позачергову сесію, присвячену проблемі тарифів, залишились проігнорованими нібито через те, що Черновецький знаходиться у відпустці", - заявив С.Мельник.

Депутат БЮТ запропонував свій вихід із ситуації.

"Проблему компенсації різниці у тарифах можна вирішити через середньострокову позику Києву за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на умовах їх повернення без нарахування відсотків за користування", - сказав він.

"Тобто Кабінет міністрів мусить позичити місту кошти без зобов'язання сплати відсотків з погашенням у наступному році", - додав Мельник.

"Або, ще простіший варіант - зменшити вилучення зі столичного бюджету до державного -  нехай Кабмін віддасть гроші, які забрав у киян", - зазначив депутат.

БЮТівець також додав, що на його думку, сума боргу перед "Київенерго" може бути значно завищена від реальних показників.

"Адже досі достеменно невідомо, чи проводився владою реальний аудит боргу, і перестороги, що розрахунки зроблені неправильно, натомість мова йде про банальне відмивання грошей з місцевого бюджету, столичною владою не спростовані", - сказав він.

Як відомо, Попов заявив про наміри київської адміністрації до 6 вересня 2010 року за рахунок позики у сумі більше 2 млрд. грн. компенсувати "Київенерго" різницю між встановленими тарифами та собівартістю комунальних послуг, що нею надаються.

Водночас у "Київенерго" повідомили, що Київміськдержадміністрація має намір погасити борг перед "Київенерго" за спожитий газ за вексельною схемою.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ