Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c6e36df22a3d/
Українська правда
Київ

Прокурор Києва: Ресторани на Дніпрі несуть загрозу для людей

20.08.2010  11:03


Фото riverpilgrim.livejournal.com

Швартування плавучих ресторанів на набережній Дніпра може нести загрозу життю людей.

Про це заявив прокурор Києва Юрій Ударцов в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, коментуючи відшвартовку плавзасобів, розміщених на причалі Дніпра.

"Хочу підкреслити, що критичні перевантаження, зокрема, від вітру, можуть призвести до руйнування кріплень швартових пристроїв, набережної, а це призведе до некерованості плавзасобів і загрози життю людей", - сказав він.

На питання, в чому незаконність розміщення плавучих ресторанів на набережній, Ударцов відповів:

"Справа в тому, що причали є об'єктами загальнодержавного значення, і відповідно до змін у законодавстві, які були прийняті ще в 2004 році, дебаркадери апріорі не можуть бути орендовані".

"Деякі їхні власники регламентують свою діяльність договорами з адміністрацією річкових портів та КП "Плесо". Інші ж працюють на підставі договорів про оренду з Фондом Держмайна, які були складені за ухвалами господарських судів. З власниками плавзасобів ніхто не розривав договори оренди після набрання чинності нового законодавства", - додав він.

У зв'язку з цим, за словами Ударцова, він вніс подання міністру транспорту та зв'язку з вимогою скасувати "незаконні висновки органів державного контролю з приводу можливості тривалого швартування стоянкових плавзасобів, а також створити комісію для вивчення законності використання гідротехнічних споруд".

Він зазначив, що на сьогодні відшвартовані ресторани "Муракамі" і "River Palace" "оглянуті, визнані речовими доказами у кримінальній справі та передані на зберігання їх власникам".

"Що ж стосується слідчих дій, то за участю фахівців вивчається фактичний стан гідротехнічних споруд на набережній, а також встановлюються можливі збитки, що були заподіяні розміщенням цих плавзасобів біля стінки пасажирського причалу станції метро "Дніпро", - сказав Ударцов.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.