Хрещатик належить депутатам, футболістам і кримінальним авторитетам



Фото dic.academic.ru

На Хрещатику практично не залишилося будинків, які б належали місту.

Будинками на Хрещатику, де ринкова вартість квадратного метра сягає $30 тисяч, володіють депутати, футболісти, іноземці, кримінальні авторитети.

Про це Сегодня розповіли в самих магазинах і офісах, а також джерела в Київраді та мерії.

Так, за даними джерел, будинок № 29 (раніше "Болгарська роза", а нині бутік Mark&Spencer) колись належав екс-депутату Людмилі Супрун, потім його перекупив відомий бізнесмен Вагіф Алієв.

Зараз цей будинок - у власності у московських бізнесменів, пов'язаних, за чутками, з "авторитетом", екс-киянином Севою Могилевичем.

Найбільше будинків - аж сім, з яких чотири в повній власності - у торгової мережі "Арго", яка торгує одягом відомих брендів.

"Підприємство "Арго" було засновано в 1991 році. Ми орендували приміщення на Хрещатику в різних будинках, але поступово купували, приватизували, робили ремонти, реконструювали, починаючи з першої половини 90-х", - розповів власник мережі, депутат Київради і голова комісії з питань власності Володимир Дейнега.

За інформацією "Сегодня", кількома будинками на Хрещатику також володіє зять мера В'ячеслав Супруненко. Зокрема, йому належить будинок №48, в якому знаходиться магазин "Оптика".

Готель "Хрещатик" у будинку № 14, за даними газети, належить футболісту Касі Каладзі і бізнесмену Гарі Ісаєвичу Габовичу.

У зведення Бессарабського кварталу свого часу інвестували багато компаній, і досі в цьому комплексі приміщення належать різним власникам.

Як розповіли в "Арені", брати Клички разом з партнерами вкладали гроші в площі, де зараз торгують пивом.

Сам Віталій Кличко про це говорить, ухиляючись від відповіді.

"Це не коментую, але я радий, що в Києві є таке гарне місце, де можна випити пива", - сказав він.

Власником "Мандарин-плаза" називають Дмитра Фірташа і відомого бізнесмена Вагіфа Алієва. Останній є головою наглядової ради "Мандарин-плаза".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ