У Києві просто на вулиці можна придбати наркотики?


Незважаючи на те що суміші для паління (аромамікси) дорівняли до наркотиків ще 2,5 місяці тому, у Києві їх можна купити просто на вулиці.

За інформацією "Сегодня", один з таких кіоск виявили на Чоколовському бульварі, неподалік від радіоринку.

Зовні це звичайний ларьок, у яких продають пиво й квас, хіба що прикрашений зображеннями індіанців. У кіоску є купа документів, починаючи від санітарних посвідчень і закінчуючи реєстрацією СПД.

За інформацією видання, придбати суміш для паління можна без проблем - 200 гривень і вам вручать пакетик.

На запитання кореспондентів, чи не забере їх міліція з таким міксом, продавець відповів: "Боятися нема чого - на нас працюють 4 адвокати. Нас уже намагалися закрити, але тепер ми знову працюємо. Адже пахощі не заборонені".

Суміші продають також біля вокзалу й у підземних переходах: сидить бабуся, торгує батарейками, а біля них лежить папірець "Аромаміксі". Їх продавщиця показує з-під поли.

Тим часом у міліції вірять, що аромаміксів у Києві не продають.

"У мене немає ніякої інформації, щоб у Києві працював хоча б один такий кіоск", - сказав начальник управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків у Києві Василь Марчишак.

За його словами, з 31 травня, коли мікси стали поза законом, тільки в Києві було порушено 57 кримінальних справ. Притягують не лише продавців (яким світить до 8 років), але й покупців (до 3 років).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ