Кіоски поділять на категорії


Столична влада має намір поділити малі архітектурні форми в місті на кілька категорій та прибрати всі незаконно встановлені ларьки.

Нині райдержадміністрації проводять інвентаризацію усіх малих архітектурних форм, пише муніципальна газета "Хрещатик".

"Ми бачимо потребу в поділі МАФів на кілька категорій. Має бути окремий підхід до інфраструктурних об'єктів, тимчасових літніх майданчиків та до тих кіосків, що сьогодні хаотично розкидані по всьому місту. Точки із шаурмою, ход-догами та іншими продуктами швидкого харчування не повинні мати такий вигляд, як сьогодні", сказав заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Також, за його словами, всі ятки, встановлені з порушеннями біля входу в метро, на мережах, буде демонтовано, а власники інших сплачуватимуть кошти до міського бюджету.

"Всі ці МАФи ми не можемо просто так взяти і зняти одночасно. Для цього потрібен певний перехідний період, а він, за попередніми підрахунками, триватиме до 1 січня 2012 року. За цей час ми маємо повністю упорядкувати місто, і до Євро-2012 МАФи повинні мати новий вигляд",- зазначив Мазурчак.

Він пообіцяв поліпшити схему видачі дозвільної документації для розміщення МАФів, зокрема, зробити цю процедуру відкритою та прозорою.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ