Для дошкільнят відкриють групи при дитсадках


З 1 вересня в Києві відкриють спеціальні короткочасні групи при дитсадках для 5-річних діток.

Про це у коментарі "Сегодня" розповіла начальник Головного управління освіти й науки КМДА Віра Горюнова.

За її словами, такі групи відкриються при кожному садку. Малята там не їстимуть і не спатимуть, а лише гратимуться в розвиваючі ігри, вивчатимуть ази математики й грамоти.

За вступ в групу платити не потрібно, запевнила Горюнова.

Водночас, за даними ГУ освіти, у Києві не вистачає близько 10 тисяч місць у садках. До того ж прогнозують, що найближчим часом ситуація із садами в місті не зміниться. Якщо цього року в перший клас пішло 26 тисяч школярів, то через п'ять років, за даними Горюнової, очікують 32 тисячі першачків.

Разом із нестачею вільних місць у садках, зростають і побори. Без сплати 500 гривень у вигляді благодійного внеску влаштувати дитину садок неможливо, відзначає видання.

"Торік, щоб влаштувати дочку й сина в дитсадок на Троєщині, я внесла 300 гривень за двох. А з моєї сусідки цього року там же вимагали вже 500 гривень. Плюс двічі в рік ми здаємо до фонду групи по 200 гривень. Правда, до садка немає претензій - свіжий ремонт, доглянуті майданчики, гарні вихователі", - сказала киянка Тетяна Волкова.

У центрі, де дитсадків мало, плата в 3 рази вища. За словами мешканців, за прийом до садочка брали 800 гривень,  і по стільки ж щомісяця. Цього року плату підвищили до 1000 гривень, а за прийом беруть 1500.

Однак, в управління освіти кажуть, що платити не обов'язково, мовляв, грошей не вистачає, тож освітяни вдячні, що батьки надають допомогу.

"Але якщо ви не хочете, а з вас вимагають, звертайтеся в райвно", - сказала Горюнова.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ