Даішники візьмуться за небезпечні вантажівки


З 18 по 25 серпня 2010 року столична ДАІ проводить комплекс цільових заходів під умовною назвою "Небезпечний вантаж".

Перевірка має на меті попередити аварії і катастрофи при перевезенні небезпечних вантажів, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ДАІ Києва.

"Як правило, винуватцями дорожніх негараздів є самі перевізники, а серед причин - незадовільний технічний стан авто, а також умови і режим перевезення вантажів, і, звичайно ж, недисциплінованість водіїв. Саме на це, і також на наявність відповідних документів, і звертають увагу інспектори ДАІ", йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошують в ДАІ, з водіями в автогосподарствах і на маршруті будуть проводитися профілактичні бесіди, які допоможуть уникнути надзвичайних ситуацій.

У Державтоінспекції також наголошують, що техогляд транспортних засобів проводиться з 15 січня до 15 грудня (для машин, техогляд яких проводиться один раз в два роки або один раз на рік); з 15 січня до 30 червня і з 1 липня до 15 грудня (для машин, техогляд яких проводиться двічі на рік).

"Експлуатація автотранспорту без талона виданого в встановленому порядку, з талоном, термін дії якого закінчився, талоном який не відповідає стандарту або підробним, забороняється. Співробітники ДАІ на законних підставах заборонятимуть експлуатацію машин, що не пройшли ТО", йдеться в повідомленні.

"Українська правда. Київ"

Їх власники повинні будуть сплатити штраф від 340 до 425 гривен.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ