У Пилипишина переконані, що Київ не вилізе з боргів


Київ не зможе повністю і вчасно розрахуватись з боргами.

Про це заявила голова громадської організації "Кияни передусім!" Олена Антонова, коментуючи інформацію про можливість залучення кредиту у 2 мільярди гривень для забезпечення природним газом підприємств ТКЕ. 

"У Києві фінансова ситуація катастрофічна, - окрім зовнішнього боргу у 8 мільярди гривень, існує ще 1,2 мільярди внутрішнього боргу. Більше того, обов'язково має бути врахована кредиторська заборгованість за підряди, виконані у 2008-2009 роках, які й досі не оплачені (а це більше 5-6 мільярдів)", - відзначила вона.

"Якщо додатково ще залучити 2 мільярди гривень кредиту для ТКЕ, то столиця може не витримати такого фінансового навантаження і вчасно не розрахуватись з боргами", - переконана голова "Кияни передусім!".

Антонова нагадала, що у затвердженому бюджеті на 2010 рік обсяг доходів складає 14 мільярдів 650 мільйонів гривень, тобто борг Києва складе 76% від дохідної частини бюджету міста.

"На жаль, господарська діяльність Черновецького призвела до того, що у найближчій перспективі ні кредитори, ні інвестори не захочуть мати справу з Києвом", - сказала вона.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ