Попов доручив перевірити всі склади Києва


В. о. голови КМДА Олександр Попов дав доручення перевірити столичні складські приміщення на предмет виконання заходів протипожежної безпеки.

Про це повідомляє прес-служба мерії.

"Посилення контролю за дотриманням правил протипожежної безпеки викликане надзвичайною ситуацією -15 серпня 2010 року, близько 18.00 загорілися складські приміщення у Святошинському районі, які повністю загасити вдалося лише сьогодні о 05.40 ранку", йдеться в повідомленні.

За інформацією начальника Головного управління надзвичайних ситуацій Віталія Пшеничного, подібної пожежі не було в столиці за останні 15 років.

"Горіли склади з побутовою технікою, за адресою проспект Перемоги, 67. Ці приміщення, що раніше використовувалися як виробничі площі, належать верстатобудівному концерну "Веркон", але здані в оренду і використовувалися як складські приміщення, де зберігалася побутова техніка компаній "Ельдорадо" і "Фокстрот"", - сказав Попов.

За його словами, від техніки на складах не залишилось практично нічого, тож влада має  зробити усе можливе, аби не допустити повторення цієї ситуації в майбутньому.

До перевірки складів планується залучити представників МНС, райдержадміністрації Києва тощо.

"Нам необхідно виявити всі вогненебезпечні об'єкти. Не може бути так, щоб переповнені товаром і продукцією об'єкти не були оснащені пожежною сигналізацією. Адже будь-який сірник може нанести величезні збитки. Тому, зважаючи на оголошений у столиці 5 клас пожежної небезпеки, я вважаю за необхідне невідкладно перевірити усі подібні об'єкти", - сказав Попов.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ