Ченці вже склали графік виселення музеїв з Києво-Печерської Лаври


Керівництвом монастиря Києво-Печерська Лавра підготовлений документ з черговістю виселення музеїв і майстерень з території монастиря.

Як повідомляє газета "Дзеркало тижня" з посиланням на свої джерела, "виселити більшу частину установ культури ченці планують до нового року". "А далі - до середини 2011-остаточно завершити переселення", - йдеться у публікації.

"Мова йде про п'ять найбільших музеях національного значення: музеї історичних скарбів, музеї українського декоративного мистецтва, музеї книги та друкарства, музеї театрального і музичного мистецтва, а також музеї мініатюри", - зазначає видання.

"Підлягають виселенню і художні майстерні, які розташовані в 30 корпусі заповідника і займають це приміщення вже понад сто років", - наголошується у статті.

У той же час заступник директора Державного музею театрального, музичного та кіномистецтва України Ірина Мелешкіна заявила: "Ніяких розпоряджень щодо виселення або переселення нас не надходило".

"Нас просто навіть не поінформували про це. І ми в очі не бачили жодних нормативних актів з цього питання. Тому плануємо наукову роботу", - сказала вона.

У міністерстві культури і туризму у свою чергу повідомили, що з даного питання минулого тижня відбулося спеціальне засідання, в якому брала участь директор заповідника Києво-Печерська Лавра Марина Громова.

"Проте, ніяких конкретних місць для перенесення лаврських музеїв офіційні особи не називають", - наголошує видання.

Водночас джерело у Мінкульті повідомило: "З даного питання створена робоча група. За підсумками її роботи вже і буде приймати певне рішення урядова комісія. І тільки тоді визначитися подальша доля того чи іншого музею, того або іншого приміщення".

"І найважливіше: переселення відбудеться тільки після того, як музеям будуть знайдені відповідні приміщення", - сказав співрозмовник.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ