Влада знову обіцяє киянам до кінця року метро на "Теремки"


Заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявляє, що до кінця 2010 року у Києві буде введено в експлуатацію низку важливих інфраструктурних об'єктів.

Про це він сказав на засіданні Колегії міськадерждміністрації у п'ятницю, повідомляє прес-служба КМДА.

"Немає сумнівів, що до кінця поточного року будуть введені в експлуатацію такі масштабні проекти як Московська площа, три нові станції метро у напрямку житлового масиву "Теремки", швидкісний трамвай, естакада Подільсько-Воскресенського мостового переходу та запровадження двостороннього руху по Гаванському мосту", - сказав Голубченко.

Разом з тим, за його словами, у жовтій та червоній зонах ризику наразі перебувають інші важливі об'єкти капітального будівництва міста, орієнтовані на Євро-2012.

Зокрема, будівництво Жулянського шляхопроводу, де не вирішеним залишається питання переселення 28 родин із зони забудови.

За словами Голубченка, на рівні закінчення проектних робіт перебуває будівництво під'їзної автомобільної дороги від просп. Червонозоряного до аеропорту "Київ", реконструкція проспекту Перемоги, вулиці Горького та проспекту Бажана.

"Необхідні кошти на проведення робіт вже виділені, на часі - їх реалізація", - зазначив він.

Окремо на колегії розглядалося питання необхідності пришвидшення будівництва міжнародного терміналу аеропорту "Київ" (Жуляни) та прискорення процедури виділення земельних ділянок під будівництво 13 паркінгів.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ