КРУ побачила, як інститут геронтології "розбазарив" більше мільйона


Контрольно-ревізійне управлінням в Києві виявила в інституті геронтології Академії медичних наук України порушень на 1,14 млн гривень.

Відповідні висновки були зроблені за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності інституту, повідомляє прес-служба КРУ у м. Києві.

Під час ревізії з'ясовано, що Інститут геронтології завищила потребу в бюджетних асигнуваннях у 2008-2010 роках на 81 тис. гривень.

За допущені порушення до адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУаАП притягнуто 3 посадові особи.

За даними КРУ, через непроведення індексації працівники інституту недоотримали 182,28 тис. грн. заробітної плати та 4,66 тис. грн. стипендії, поряд з цим їм зайво виплачено 11,83 тис. грн. зарплати, та, як наслідок, до державних цільових фондів зайво перераховано 4,31 тис. грн. внесків.

Також встановлено, що інститут оплатив 1,71 тис. грн. за спожиті сторонніми організаціями комунальні послуги, не виставляв штрафні санкції за несвоєчасне внесення орендної плати, через що недоотримав 1,25 тис. грн. надходжень.

За даними КРУ, при виконанні капітального та поточного ремонту підрядні організації завищили обсяги виконаних ремонтних робіт на 8,23 тис. гривень.

У бухгалтерському обліку завищено вартість огорожі на 11,53 грн., занижено кредиторську заборгованість за отримані комунальні послуги на 262,88 тис. грн., не відображено дебіторську заборгованість та не отримано 5 тис. грн. орендної плати за майно, надане у користування.

Також за 2009 рік не проведено індексацію балансової вартості земельної ділянки, що призвело до заниження її вартості на 571,63 тис. гривень.

Під час інвентаризації виявлено металеву конструкцію, яку комісією Інституту оцінено на 2 тис. гривень. А в стоматологічному відділенні Інституту геронтології зафіксовані лишки медикаментів на загальну суму 5,59 тис. гривень.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ