МНС каже, що в Києві все спокійно і нічим не тхне


Головне управління Міністерства надзвичайних ситуацій в Києві заявляє про відсутність підвищеної концентрації шкідливих речовин у повітрі в столиці.

Про це на прес-конференції у п'ятницю заявив начальник ГУ МНС у Києві Володимир Заєць, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Він зазначив, що за його дорученням лабораторія рятувального загону ГУ МНС у Києві 9 серпня провела контрольні заміри повітря на вміст аміаку, сірководню, окису вуглецю, хлору, двоокису азоту та інших речовин.

Відповідні заміри проводилися по всьому Києву.

"За жодною з цих позицій, по жодному з вимірів в будь-якому районі Києва немає навіть наближення до гранично-допустимих концентрацій шкідливих речовин у повітрі", - сказав Заєць.

Він зазначив, що ці показники повністю збігаються з вимірами Київської санітарно-епідеміологічної станції.

Начальник ГУ МНС у Києві також підкреслив, що посилений режим протипожежної безпеки на території Києва дає свої позитивні результати, зокрема, за його словами, постійно скорочується кількість загорянь трав'яного настилу та торфовищ.

Так, якщо з 5 серпня на добу фіксували від 7 до 10 таких загорянь, 12 серпня - 3 пожежі, то в п'ятницю, 13 серпня, не зафіксовано жодного загоряння.

Він також додав, що таким чином ситуація з пожежами на території Києва перебуває під контролем.

Водночас, за словами начальника Головного управління МНС у Київській області Олега Туркевича, на даний час у Київській області залишилося три торф'яні пожежі.

За його словами, на даний час продовжується пожежа у селі Соснівка Іванківського району.

У четвер пожежа охоплювала територію у 15 га, з яких 4 га - це тління торфу, а решта - горіння трав'яного настилу. За прогнозами Туркевича, цю пожежу буде ліквідовано до ранку суботи.

Крім того, в четвер виникла пожежа у селі Синяк Вишгородського району, де було загоряння 1,5 га трав'яного настилу.

На даний час площа пожежі скоротилася до менш, ніж 1 га.

"До завтрашнього ранку загоряння буде ліквідовано", - запевнив Туркевич, повідомляє Уніан.

Крім того, він повідомив, що є пожежа на території 0,5 га у селі Рубежівка Києво-Святошинського району.

"На сьогоднішній день це невелика кількість пожеж", - підсумував Туркевич.



 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ