У Києві візьмуться за таксистів. МВС просять навести лад з ліцензіями



Фото protaxi.com.ua

Заступник голови Киїміськдержадміністрації Анатолій Голубченко сумнівається в необхідності створення комунальної служби таксі в рамках підготовки до Євро-2012.

Про це він заявив у ході колегії КМДА у п'ятницю, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Я вам відверто скажу: у мене немає своєї остаточної думки щодо комунального таксі в місті. Я не знаю, чи потрібне воно там чи ні. Це потрібно більш детально відпрацювати і прийняти колегіальне рішення", - сказав Голубченко.

Він зазначив, що організація роботи таксі - одне з серйозних зауважень УЄФА.

"Що стосується організації роботи таксі, то на це нам дуже серйозно вказує УЄФА, і нам доведеться зараз зайнятися розробкою роботи таксі в Києві для того, щоб врегулювати ціни, щоб не брали кожен скільки захоче за перевезення, і нам потрібна буде дуже серйозна допомога, у тому числі МВС ", - додав заступник голови адміністрації.

Зокрема, за його словами, з боку МВС необхідна буде допомога при наведенні порядку в тих таксі, які працюють без ліцензій і дозволів.

Радник президента Валерій Пустовойтенко також вважає, що перевезеннями громадян має займатися приватний сектор.

"Приватний сектор повинен це робити (здійснювати перевезення). Київ же не буде за рахунок бюджету купувати машини і формувати таксомоторні парки", - сказав він.

Пустовойтенко також акцентував увагу на тому, що необхідно перевірити, кому видані ліцензії, і як ті, хто отримав ліцензії, працюють.

Як відомо, у лютому 2009 року КМДА заявила, що вважає за необхідне створення комунальної служби таксі в рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ