Басс сидить на підписці про невиїзд?



Фото focus.ua

Радник мера і колишній заступник голови КМДА Денис Басс перебуває на підписці про невиїзд.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на джерела.

"Денис Басс в Києві. Кажуть, що він на підписці про невиїзд", - розповів співрозмовник.

Однак в СБУ інформацію про взяття з Басса підписки не прокоментували, посилаючись на таємницю слідства.

Джерела газети також стверджують, що 10 серпня СБУ обшукала два кабінети, які нібито займає Басс.

Як відомо, раніше сам Басс спростував цю інформацію. "У мене немає кабінету в мерії. Це помилка", - сказав він.

Водночас джерела "Сегодня" в мерії стверджують, що після відставки екс-заступник мера продовжував займати кабінет на 6-му поверсі, який до звільнення належав Марині Лукашиній, яка очолювала главк економіки.

Раніше прес-секретар управління СБУ в Києві Оксана Лелюк розповіла, що співробітники спецслужби обшукали службові приміщення головного управління економіки КМДА у рамках кримінальної справи за фактом заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах.

Працівники СБУ вилучили документи, що стосуються виділення коштів на реконструкцію нежитлових приміщень у 2008-2009 роках.

За попередньою інформацією, в документах могли бути недостовірні дані, через що бюджет міста нібито не дорахувався близько 50 млн грн.

"Сегодня" пише, що у 2008-2009 роки Київрада приймала кілька рішень про реконструкцію історичних будівель на Подолі, в районі Контрактової площі, а також у центрі, зокрема, на Ярославовому Валу та Богдана Хмельницького, де пізніше з'явилися банки, ресторани, офіси.

"Думаю, що порушення пов'язані з неповною оплатою пайового внеску місту, оскільки реальна площа оновлених приміщень перевищувала ту, яка проходила за звітами. Інвестконкурси на проведення реконструкції проводив главк економіки. Я не виключаю, що частина фірм отримала "знижки", - сказала депутат Київради Наталія Новак.

За словами віце-прем'єра Володимира Сівковича, в Києві порушено близько 40 справ за фактами корупції в КМДА.
ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ