У київських аптеках торгували психотропними речовинами


Упродовж місяця райуправліннями міліції Києва порушено 4 кримінальні справи за фактами реалізації наркотичних та психотропних речовин за допомогою мережі інтернет.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Зокрема, йдеться про марихуану, кокаїну, таблетки екстазі, тетрагідроканнабінол, JWH та ін.

"Троє осіб уже знаходяться під вартою. Слідство у справах триває", - йдеться у повідомленні.

Крім того, прокуратурою столиці з метою щоденної координації роботи на напрямку протидії незаконному обігу наркотичних засобів створена постійно діюча міжвідомча група, до складу якої увійшли керівники прокуратури Києва, ГУ МВС у Києві, СБУ та митниці.

"Організовані прокуратурою столиці перевірки змусили органи внутрішніх справ більш ретельно підійти до виконання своїх обов'язків щодо боротьби з незаконним обігом наркотиків", - сказано у повідомленні.

Як відомо, раніше Деснянське райуправління міліції порушило кримінальну справу за незаконну реалізацію препарату для схуднення, який містить психотропну речовину "сибутрамін".

Як зазначає "Сегодня", даний препарат вилучили в одній з аптек на Троєщині.

"Препарат називається LiDa і вироблявся в Китаї. Одна киянка купила упаковку і вирішила перевірити по інтернету його склад. Побачивши цю речовину, написала заяву. Проти власників аптеки порушено кримінальну справу за статтею 307 частина 1 (незаконний продаж наркотиків і психотропних речовин, загрожує 3-8 роками в'язниці)", - сказала прес-офіцер Деснянського райуправління міліції Наталя Стеценко.

У київській прокуратурі сказали, що зараз "Ліду" шукають в аптеках інших районів.

Сибутрамін діє на мозок, підсилюючи відчуття насичення. Але він викликає головні болі і згубно впливає на печінку.

Як зазначає видання, в інтернеті пропозицій "Ліди" повно. 3 капсули ліків пропонують за 90 гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ