Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c640b00df6c5/
Українська правда
Київ

У "Київміськбуді" кажуть, що їх продали

12.08.2010  17:53

Пакетом акцій компанії АТ "Київміськбуд", який раніше належав Київраді, володіє група іноземців.

Як заявив президент компанії Василь Можар, він отримав усну інформацію про те, що ці іноземці планують до кінця року прибути в Україну, провести зустріч з керівництвом холдингу та визначитися з тим, як вони будуть розвивати компанію.

За словами Можара, ці іноземні акціонери будуть впливати на роботу холдингу тільки через збори акціонерів. При цьому рішення про проведення зборів акціонерів поки не було.

"Мені теж цікаво знати, хто ці нові власники", - заявив він, повідомляє Ліга.net.

На зауваження про те, що компанія-реєстратор повинна мати дані про нових власників, президент компанії зазначив, що "повинна, але не дала таких даних".

"Єдине, що я отримав по даному запиту від реєстратора - це заява про те, що на сьогодні жодна фізична або юридична особа не володіє 10% акцій "Київміськбуду" і більше", - сказав він.

Можар також пояснив, що спроби продати 80% акцій, які перебували в розпорядженні Київради, робилися постійно.

"Вони були при Поляченку (Володимир Поляченко, раніше обіймав посаду президента "Київміськбуду"), і тоді Поляченко дійшов до президента і тоді була постанова, якою рекомендувалося закріпити 80% акцій за містом", - сказав він.

За словами президента компанії, "тоді Київрада прийняла заборону на продаж".
 
"Потім, у 2008 році, коли в місті не вистачало бюджетних грошей, Київрада ухвалила рішення продати 80% акцій "Київміськбуду". Всі знали про це, знали, що йде процес продажу. У 2009 році, наскільки я розумію, відбувся продаж", - зазначив Можар.

"Хто купив - я не знаю, місто - не знає, і ми працюємо з містом далі. Я припускаю, що весь пакет (акцій, що належали раніше Київраді) проданий, але не знаю точно кому", - пояснив він.
© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.