Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c63c54cc6e3f/
Українська правда
Київ

У БЮТ підозрюють, що новий архітектор Києва хоче заробити на перебудові Майдану

12.08.2010  12:56

Перебудова Майдану Незалежності не може бути пріоритетом для новопризначеного головного архітектора Києва Сергія Целовальника, вважають у БЮТ.

"Головну площу країни повністю реконструювали менше 10 років тому. І подобається її вигляд комусь чи ні (мені, до речі, він теж не подобається) - це не привід зносити споруди, які знаходяться у більш-менш нормальному стані", - вважає депутат фракції БЮТ у Київраді Олександр Бригинець.

"У Києві є теж немаленька Львівська площа, яка всі роки незалежності вкрита риштуванням і будівельними парканами, - прекрасне місце для роботи головного архітектора", - додав він, повідомляє прес-служба фракції БЮТ у Київраді.

Бригинець зазначив, що перебудова Майдану Незалежності може стати приводом для перевитрат міських фінансів.

"Очевидна хитрість зрозуміла: у бюджетні гроші, за які буде здійснено перебудову, завжди можна закласти інтереси ініціаторів. Проте навіщо вкидати гроші у майже новий Майдан Незалежності, коли у київської влади, за її ж твердженням, немає коштів ані на відновлення стели Магдебурського права, ані на реконструкцію хрущовок..." - обурився він.

Депутат БЮТ висловив сподівання, що вже перший тиждень перебування Целовальника на посаді "стишить його наївний революціонізм".

"Здається, стає модним, коли новообраний президент переписує під себе Конституцію та перейменовує вулиці столиці, мер Києва - міняє "Закон про столицю", а головний архітектор - перебудовує Майдан Незалежності... А страждають від цього кияни", - зазначив Бригинець.

"До того ж я впевнений, що першою справою новопризначеного головного архітектора має бути не руйнація, а відбудова чи будівництво потрібних киянам об'єктів", - додав він.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.