Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c6395988a346/
Українська правда
Київ

У мерії провели обшук зі зламом: вилучили документи і хитрий пристрій

12.08.2010  09:32


Фото "Новинар"

Увечері 10 серпня СБУ провела обшук в офісі Головного управління економіки й інвестицій Київської міськдержадміністрації.

Як повідомило джерело газети "Дело", обшук був проведений у рамках слідства щодо діяльності начальника ГУ Марини Лукашиної в 2008 році.

Нібито тоді при виділенні коштів на реконструкцію нежитлових будинків були зазначені недостовірні вихідні дані. Як результат, бюджет міста недорахувався 70 млн. гривень.

Обшук проходив на 6-му поверсі будівлі КМДА (Хрещатик, 36). З начальства при обшуку була присутня лише заступник начальника ГУ Ольга Мамина.

Виявилося, що не було ключів від двох кабінетів, закріплених за Головним управлінням, тому правоохоронці вдалися до допомоги слюсаря.

Є інформація, що ці два кабінети займає "права рука" мера Києва Леоніда Черновецького Денис Басс, пише видання.

Серед вилучених документів і предметів цікавим є пристрій Advocate-4. Як затверджують експерти, даний пристрій використовується для того, щоб унеможливити прослуховування розмов у приміщенні. Приблизна його ціна - 5 тис. дол.

Також слідчі вилучили папки з документами, а в кабінеті Басса вони взяли записні книжки й 7 стартових пакетів одного мобільного оператора.

Як повідомляється на офіційному порталі Київської міської влади, зараз ГУ економіки й інвестицій очолює Ігор Довбань, який донедавна працював заступником гендиректора Укрзовнішінвесту. До нього ГУ очолювала Марина Лукашина.

Як відомо, це вже не перший обшук у будівлі КМДА. Так, 7 липня Служба безпеки України провела обшук у кабінеті секретаря Київради Олеся Довгого й вилучила документи на виділення земельних ділянок.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.