Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c624ea60f269/
Українська правда
Київ

Монумент Незалежності приберуть з Майдану?

11.08.2010  10:17


Фото "Сегодня"
Новий головний архітектор Києва Сергій Целовальник хоче видозмінити центр столиці і зменшити висотність новобудов.

Про це він сказав у коментарі "Сегодня".

"Питання Майдану - гостре. У мене втягується голова в плечі, коли я проїжджаю по ньому й бачу ці скляшки. Мені незручно, як архітекторові, що їх набудували", - сказав Целовальник.

Незадоволений він і монументом Незалежності, яка нібито може впасти через іржу. Целовальник наголосив, що його гнітить те, що 10-я річниця Незалежності України була виражена у вигляді "тиранічного символу - колони, забитої в центр площі".

Тому, цілком імовірно, що згодом з Майдану зникнуть і монумента, і скляні вітрини ТЦ "Глобус", відзначає видання. Щоправда, коли саме це станеться, Целовальник не каже.

Однак, колишній головний архітектор і співавтор проекту Майдану Сергій Бабушкін вважає, що центральна площа Києва не потребує перебудови. Мовляв, там все правильно й гармонійно.

Також Целовальник виступає категорично проти зведення 48-поверхової висотки (180 метрів) за готелем "Дніпро" на Європейській площі.

"За адресою Хрещатик, 5, де спроектований висотний готель, зараз розробляється новий проект, з меншою поверховістю", - сказав головний архітектор, одавши, що швидше за все, висотку обріжуть до 15-20 поверхів.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.