Головний архітектор Києва не ділитиме столицю на зони


Начальник Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА Сергій Целовальник має намір відмовитися від розподілу між житловими, промисловими та зонами відпочинку.

Про це він заявив у вівторок після перемоги у конкурсі на заміщення вакантної посади начальника Головархітектури, повідомляє прес-служба мерії.

За словами нового головного архітектора столиці, наразі актуальним буде створення змішаних зон.

"У всьому світі зараз перевагу надають змішаним зонам. Це коли людина може жити, працювати та відпочивати в одному місці. Треба думати про те, як зробити наше місто цікавим для життя", - додав Целовальник.

Він наголосив, що пріоритетом у своїй роботі бачить створення системи стабільного, стійкого розвитку міста.

"Це стане можливим, коли всі складові розвитку міста будуть розвиватися синхронно. Наприклад, якщо ми бажаємо побудувати достатньо житла, ми, водночас, маємо думати де це житло розмістити і як забезпечити це житло інженерними комунікаціями. У достатній кількості мають будуватися об'єкти інфраструктури - заклади культури, дитячі садочки, молочні кухні, школи тощо", - сказав новопризначений головний архітектор.

Водночас Целовальник планує внести зміни до роботи містобудівної ради, яка має бути незалежним від головного архітектора органом.

У прес-службі мерії нагадали, що оголошення про проведення конкурсу на головного архітектора Києва, було розміщено у газеті "Хрещатик" від 2 липня.

Окрім Целовальника, на цю посаду претендували Олександр Вертипорох, Валерій Засуцький, Сергій Казарянц, Георгій Куровський, Руслан Кухаренко, Галина Палеха, Антон Чорний та Іосиф Шварцман.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ