Реконструкція Софії та Андріївської церкви вдвічі дешевша, ніж ремонт Верховної Ради?


Депутат від БЮТ у Київраді Олександр Бригинець висловлює обурення з приводу того, що ремонт приміщення Верховної Ради коштує значно більше, ніж реконструкції відомих культових споруд.

"Сума коштів, закладених в бюджеті, на ремонт Верховної Ради складає 35 мільйонів гривень. У той час як на ремонт та реставраційні роботи Софії Київської та Андріївської церкви - 15 мільйонів гривень на обидві пам'ятки", - сказав Бригинець.

Депутат переконаний, що таке рішення є просто абсурдним та показує реальне ставлення української влади до культури.

Бригинець такод наголоси на тому, що гроші на Cофію Київську та Андріївську церкву "знайшлися" лише у фонді для підготовки до Євро-2012, в той час як на ремонт будівлі Верховної Ради - внесені до держбюджету, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Як це не дивно звучить, але Андріївську церкву та Софію Київську зможе врятувати хіба що футбол. Планового фінансування цих святинь українська влада не передбачила", - додав Бригинець.

Депутат акцентував увагу на тому, що тотальна руйнація пам'яток України є, в першу чергу, провиною влади, яка не проводить системної роботи і щороку виділяє гроші на "латання дірок".

Бригинець нагадав, що київська влада поводиться аналогічно до державної: "Так, із закладених 23 мільйонів гривень на реконструкцію київських пам'яток за 7 місяців поточного року владою Києва було виділено менше 1 мільйона гривень - на ремонт пам'ятника Володимира Великого. Та й то виключно через те, що була особлива ситуація - у день святкування хрещення Київської Русі його мав відвідати лідер російської православної церкви Кирило".

Депутат висловив припущення, що решту 22 мільйони гривень київська влада - за прикладом центральної - використає хіба що на ремонт будівлі КМДА.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ