У шляхо-ремонтному управлінні знайшли порушень на 16 мільйонів


КРУ Києва провело ревізію діяльності КП "Підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління" за період з 1 жовтня 2008 по 1 квітня 2010 року, якою встановило порушень на 16,34 мільйона гривень.

Зокрема, при збитковій діяльності підприємство понад показники, визначені у фінансових планах на 2008-2010 роки, майже 780 тисяч гривень перерахувало на утримання КК "Київавтодор".

Крім того, ШРУ надало 35 тисяч гривень безвідсоткової допомоги КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" та сплатило 5 тисяч гривень за аудиторські послуги, що збільшило збитки підприємства.

Не маючи прибутку, підприємство виплатило працівникам 295,33 тисячі гривень матеріальної допомоги та одноразових винагород. Як наслідок, до державних цільових фондів зайво перераховано 109,12 тисячі гривень внесків.

Внаслідок завищення вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт підприємство зайво нарахувало генпідряднику до оплати 96,3 тисячі гривень.

При цьому, підприємство незаконно оплатило 14,56 тисячі гривень через завищення субпідрядником вартості будівельних матеріалів, через що бюджет Києва недоотримав 31,8 тисячі гривень.

Встановлено й інші порушення фінансово-господарської діяльності. Зокрема, станом на 1 квітня 2010 року у бухгалтерському обліку підприємства рахувалось незавершене виробництво на загальну суму близько 12,1 мільйона гривень, що призвело до завищення вартості активів.

Через непроведення підприємством індексації вартості гуртожитку та внаслідок неоприбутковання матеріальних цінностей від списання основних засобів занижено вартість активів загалом на 2,85 мільйона гривень.

Під час інвентаризації виявлено лишки основних засобів на 29,1 тисячі гривень.

За результатами контрольного заходу на адресу підприємства направлено вимогу щодо усунення виявлених порушень. До адміністративної відповідальності притягнуто чотири посадові особи об'єкту контролю.

Матеріали ревізії передано до Прокуратури Києва.

Як відомо, КП "Підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління"  входить до складу КК "Київавтодор".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ