Мерія взялася охороняти ліси від пожеж



Фото з сайту КМДА
Столична влада затвердила перелік обов'язкових заходів щодо захисту лісів.

Відповідне розпорядження підписав в. о. голови КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

Згідно з текстом документу, "протягом усього пожежонебезпечного періоду навколо найбільш небезпечних ділянок лісу підтримується у належному стані мережа мінералізованих смуг. Крім того, облаштовано протипожежні розриви у середині лісонасаджень високих класів пожежної небезпеки".

"Також у належному стані перебувають протипожежні водоймища, резервуари для забору води та під'їзди до них. Укомплектовані пункти зосередженого протипожежного обладнання та інвентарю. У лісопаркових господарствах створено недоторканний запас паливно-мастильних матеріалів для заправки пожежних автомобілів при гасінні лісових пожеж", йдеться в повідомленні.

Водночас КК "Київавтодор" доручено забезпечувати за поданням КО "Київзеленбуд" та ГУ МНС у Києві своєчасне підвезення води для ліквідації лісових пожеж.

Вода перекачуватиметься до пожежних автоцистерн лісової та пожежної охорони.

Київська міська державна адміністрація вкотре закликає киян та гостей міста уникати перебування в лісах та паркових зонах, бути пильними та обережними і неухильно дотримуватись правил пожежної безпеки.

"Охорона лісів від пожеж перебуває на постійному контролі столичної влади. Для попередження небажаних наслідків негоди у місті Києві активізовано та залучено формування цивільного захисту, зокрема: Головне управління МНС у Києві, Головне управління МВС у Києві, Київський військовий комісаріат, Головне управління охорони здоров'я в Києві та інші", йдеться в повідомленні.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ