Попов пообіцяв велосипедистам 4 доріжки


Перший заступник голови КМДА Олександр Попов пообіцяв виконати обіцянки Леоніда Черновецького щодо створення велодоріжок. 

Про це повідомили київські велосипедисти, які в суботу провели під стінами київської мерії акцію "Велонаїзд". 

За словами чиновника, у цьому році можливо прокласти велодоріжки на проспекті Бажана, Дніпровській Набережній, вулиці Здолбунівській та майбутньому залізничному мості біля Дарницького мосту. 

"Те, що нам запропонували в мерії – не зовсім те, чого ми прагли. Усі три вулиці, які назвали в "Київавтодорі" для першочергового облаштування велодоріжок – це лівий берег. На новому залізничному мості обіцяють відкрити тільки залізничні колії до кінця цього року, а автосмуги і, відповідно, тротуар із велодоріжкою – через кілька років", - сказав голова Асоціації велосипедистів Києва Віктор Загреба.

Таким чином, за його, словами, мости, правий берег та центр міста й надалі лишаються мало придатними для руху велосипедистів. 

Як відоом, велосипедисти вимагали до 1 жовтня побудувати велодоріжки на мостах Патона і Московському, до 1 червня 2011 – побудувати перші 50 км доріжок, до квітня 2012 – повністю виконати програму по облаштування велодоріжок (це 168 км). 

Для облаштування велодоріжок, за даними АВК, є усі необхідні документи: розпорядження мера від 01 липня 2007 року, Програма облаштування та розвитку велосипедних доріжок у Києві, затверджена рішенням Київради від 24 грудня 2009 року. 

Загальна вартість будівництва усіх велодоріжок підрахована у програмі – це близько 100 мільйонів гривень. 

"Українська правда. Київ"
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ