Активісти вимагають збереження лісу у Коцюбинському


Представники громади Коцюбинського звернулися до селищної ради з вимогою внести до генплану суттєві зміни.

Вони виступають з пропозицією залишити територію Коцюбинського в межах, які існували до 2007 року.

"Ліс, розташований навколо Коцюбинського, доцільно зберегти в існуючому стані і надати йому статус національного природного парку", - йдеться в пропозиції представників Коцюбинської громади.

"Пропоновані зміни зумовлені тим, що на території генерального плану Коцюбинського знаходиться ліс, яке має важливе природоохоронне значення і суспільне надбання. Ліквідація цього лісу негативно позначиться на екологічній ситуації в Коцюбинському, Києві та усьому Ірпінському регіоні", - сказала активістка Юлія Васіна.

За її словами, активісти вже 2 місяці поспіль збирають підписи мешканців за створення національного природного парку "Біличанський ліс".

Також активісти протестують проти закритих громадських обговорень, які проводить селищний голова.

"Голова Вадим Садовський перед виборами на селищного голову, щоб за нього хоч хтось проголосував, обіцяє, що ділянки роздасть і простим мешканцям Коцюбинського. Про громадські обговорення щодо розширення меж селища практично ніхто з коцюбинчан не знав. До зали потрапили лише ті, кому пообіцяли ділянки та кілька активістів, яким і слова не давали сказати. Слухання було проведене без створення лічильної комісії, без обрання голови, без роздачі мандатів - фарс", - сказала Васіна.

Як повідомлялося раніше, Коцюбинська селищна рада роздала в приватну власність понад півтисячі ділянок прадавнього лісу мешканцям Дніпропетровської області та депутатам селищної ради.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ