Кличко хоче знати напевно, кому належить "Київміськбуд"


Блок Кличка вимагає від столичної влади оприлюднити офіційну інформацію про нинішній статус ХК "Київміськбуд".

Про це заявив лідер однойменного Блоку, голова партії "УДАР" Віталій Кличко.

"Уже давно ідуть розмови про те, що акції, котрі перебували у комунальній власності міста, дивним чином опинилися в руках структур, наближених до сім'ї Черновецького. А це - 80% усіх акцій холдингу! Тому, ми хочемо аби влада дала офіційне пояснення - хто реально володіє компанією: громада міста чи сімейний клан Черновецьких?", - сказав Кличко.

Він нагадав, що в.о. міського голови Олександр Попов пообіцяв перевірити цю інформацію, однак кияни досі не отримали результатів такої перевірки.

"Натомість, у "Київміськбуді" раптово провели збори наглядової ради, головою котрої був обраний керівник фракції Блоку Черновецького Денис Комарницький. Я не розумію - за які заслуги ця молода людина обіймає таку серйозну посаду? І чому він суміщає її із посадою голови наглядової ради "Київенерго"?", - сказав Кличко.

За його словами, Комарницький жодним чином не проявив себе, як спеціаліст у будівельній та енергетичній галузі, тому все це наводить на думку, що "чутки про відчуження акцій "Київміськбуду" з'явилися не на порожньому місці".

"Останні події лише підтверджують, що попри кадрові зміни в мерії, ключовими активами міста продовжують керувати люди Черновецького. А "молода команда" давно поклала око на "Київміськбуд". Адже ця компанія не лише приносить багатомільйонні прибутки, але й володіє гектарами дорогоцінної столичної землі", - сказав Кличко.

Політик висловив упевненість, що на таку "шахрайську схему" зобов'язані відреагувати правоохоронні органи. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ