Попов підвищить тарифи на метро до 2 гривень?



Фото www.venividi.ru
БЮТівець Сергій Мельник заявляє, що столична влада готується підняти вартість проїзду в метро до 2 гривень, прикрившись постановою Окружного адмінсуду.

"Замість скористатись можливістю у 10-денний термін подати апеляцію на рішення суду про підвищення тарифів на проїзд у метрополітені до 2 гривень, КМДА готується прикритись постановою та підняти вартість проїзду", - сказав він.

Депутат переконаний, що "мерія і метрополітен заодно - за підняття тарифів".

"Проте прагнучи залишитись білими і пухнастими, КМДА знайшла спосіб перекласти відповідальність за підвищення вартості проїзду на суд. Чому, якщо столична влада проти проїзду по 2 гривень, вона не подала апеляцію?" - запитав Мельник.

Водночас він висловив переконання, що підстав для підвищення вартості проїзду у метрополітені Києва немає.

"З моменту підняття тарифів до 1,7 гривні півтора роки тому у метрополітені не змінились ані сервіс, ані відбулось скорочення часових проміжків між приходом поїздів на станції, ані були відремонтовані існуючі станції метро. Єдине - за цей час "зникли" місячні проїзні, які дозволяли киянам бодай якось заощаджувати", - сказав Мельник.

Як відомо, 15 квітня 2010 року Окружний адмінсуд Києва виніс постанову за позовом  КП "Київський метрополітен" до КМДА про скасування розпорядження КМДА щодо встановлення тарифу на перевезення пасажирів метрополітеном в розмірі 1,7 гривні.

У результаті чого суд своїм рішенням зобов'язав КМДА відновити дію іншого розпорядження, яким тариф на перевезення пасажирів у метрополітені було встановлено у розмірі 2 гривень за поїздку.

"Згідно з рішенням суду, столична влада мала змогу оскаржити дану постанову в апеляційному суді протягом десяти днів з дня її складання. Проте керівництво КМДА цього не зробило", - сказав Мельник.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ